‘Mijn leven is mooier dan literatuur’ besproken op verschillende websites 

Mijn leven is mooier dan literatuur besproken op verschillende websites

Bekijk hier het filmpje dat De Nieuwe Boekhandel van Jannah maakte!

Lees ook het interview op De Dagelijkse Standaard

 

De ‘kleine filosofie van het schrijverschap’ is een prachtig boekje dat je met veel plezier zult lezen en dat je hoofd net zozeer zal vullen met nieuwe kennis en ideeën als met nieuwe twijfels en vragen.

Lees het op Orpheus kijkt om

 

‘Aan de hand van herinneringen, fragmenten uit het werk van schrijvers en filosofen toetst ze hoe we anno 2013 in en met literatuur leven. Het is een boek vol literaire wanderlust dat de grenzen van fictie, mystificatie, waarheid en leugen aftast.’

Bibbliothecaris in Blog

 

Mijn leven is mooier dan literatuur besproken op verschillende websites

Mijn leven is mooier dan literatuur, het nieuwe boek van Jannah Loontjens, wordt overal goed ontvangen. Uitgeverij Ambo|Anthos organiseert voor het boek een blogtour – De Nieuwe Boekhandel start met een filmpje: Bekijk het hier!

 

Lees ook het interview op De Dagelijkse Standaard

 

Jannah Loontjens over de Blogtour:

Als ik op het schoolplein op mijn kinderen sta te wachten, ligt mijn iPhone in mijn hand. Op twitter lees ik de link naar de blog van Ivo Victoria: ‘onze eerste koffieafspraak ontstond uit een gedeelde interesse voor soft drugs’ Nu op http://ivovictoria.com/#blogtour@JannahLoontjens. Als ik in de supermarkt sta, hoor ik het pingeltje van mijn telefoon en zie: ‘Een week lang intensief vermaak. Dankzij @JannahLoontjens, wat een fijn boek, ‘Mijn leven is mooier dan literatuur!’ Ik retweet direct. Als ik naast mijn geliefde in de auto zit, scroll ik langs de facebookberichten en lees de geweldige bespreking op Orpheus kijkt om. Als ik in de keuken sta te koken, mijn kinderen roepen me vanuit de huiskamer, chat ik ondertussen met een enthousiaste lezer van de blog van Ruud Ketelaar.

Blogtour. Het surfgedrag, de korte concentratiespanne, de verspreide aandacht heeft zich nu ook doorgezet in het ‘gewone’ lezen. Ik surf tussen boeken, kan me amper een uur op één tekst concentreren. Ik chat met mensen die ik niet ken, zit blozend achter mijn computer nog een mooi stuk te lezen, op Bibman – Bibbliothecaris in Blog, op ciaotutti.nl, op de site van Boekenbijlage en Winterlief. Interviews op Tzum, Boekenbijlage en toevalligerwijs ook op de site van De Dagelijkse Standaard. Mijn essayboek ‘Mijn leven is mooier dan literatuur’ wordt bejubeld, op het podium gezet, krijgt bloemen in de handen gedrukt en wordt aanbevolen. Wat een eer! Wat een aandacht! En elke dag opnieuw! Blogtour. Ik had er nog nooit van gehoord. Nu weet ik wat het betekent. Ik heb me vereerd en overweldigd gevoeld. En dankbaar. Dankbaar voor de tijd en de toewijding waarmee de bloggers mijn boek hebben gelezen en besproken. En versplinterd. Versplinterd, omdat ik niet eerder de ervaring heb gehad op zoveel plaatsen tegelijkertijd te zijn. Misschien op virtuele plaatsen; plekken die zijn mee te dragen in mijn iPhone. Maar wel gevoed door echte mensen, die zich op andere echte plaatsen in het land bevonden, waar zij originele, inzichtelijke, humoristische stukken over mijn boek schreven; mensen met wie ik zo oprecht mogelijk via de online wegen contact maakte. Ik was. Ja, waar was ik? Niet op de plek waar ik op dat moment met mijn voeten stond. Ik was ergens anders, in het gezelschap van enthousiaste bloggers, schrijvers en lezers, ik was even op deze site, dan weer op die, even met de één in gesprek, dan weer met de ander, vaak tegelijkertijd en door elkaar heen. De komende dagen ga ik mezelf bijeenrapen. En afkicken. En me weer proberen te concentreren op het schrijven van mijn volgende boek. Me concentreren op één tekst. Dat wordt nog lastig. Ik voel mijn hand alweer richting touchpad gaan, en bijna gelijktijdig denk ik: waar ligt mijn iPhone? Even kijken of iemand nog heeft gereageerd.

Misschien moet ik terug naar een ouderwetse typemachine als ik ooit nog de concentratie wil hervinden waar het schrijven van een boek om vraagt.

 

21 mei

De Nieuwe Boekhandel ging van start met een filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=MCU7nVekuU8

22-mei Verscheen de blog van Ivo Victoria:

http://ivovictoria.com/

23-mei Een fantastische bespreking op Orpheus kijkt om:

http://orpheuskijktom.com/2013/05/23/een-kleine-filosofie-van-het-schrijverschap/

24-mei Boekenbijlage! http://www.boekenbijlage.nl/een-boek-voor-lezers-en-schrijvers/

25-mei Interview op Boekenbijlage

http://www.boekenbijlage.nl/leven-zonder-literatuur-is-voor-mij-ondenkbaar/

26-mei Ruud Ketelaar schreef vol enthousiasme over ieder hoofdstuk een blog:

http://ruudketelaar.wordpress.com/2013/05/26/mijn-leven-is-mooier-dan-literatuur-deel-5-eindig-post-6-van-6/

27-mei Ciao Tutti!

http://ciaotutti.nl/boeken-lezen-over-italie/een-leven-vol-verhalen-verhalen-vol-van-leven/

28-mei Bibman blogt geweldig als altijd

http://bibman.blogspot.nl/2013/05/blogtour-jannah-loontjens.html

En een interview op De Dagelijkse Standaard:

http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/05/wat-is-mooier-het-leven-zelf-of-de-literatuur

29-mei Winterlief:

http://winterlief.blogspot.nl/ 30-mei Interview op Tzum: http://www.tzum.info/categorie/interviews/

31-mei Petra Kruit sluit af:

http://www.petrakruijt.nl/?p=722

 

Leave a Reply