De meeuw en de psychiater 

Gesprek tussen de meeuw en de psychiater

Portret_aapnootGesprek tussen de meeuw en de psychiater is een luisterboek, waarvoor de musicus Sven Weyens gedichten van mij op muziek heeft gezet. Voor de opnames van dit luisterboek hebben Sven en ik – wij noemen onszelf Aapnoot – met succes een crowd funding actie voltooid op voordekunst. Hiervoor maakten Mark Veldhuijzen van Zanten en Ivar van Hoorn een fantastisch filmpje dat nog altijd te zien is op youtube.Het luisterboek zal in het najaar bij Ambo|Anthos verschijnen.

Gesprek tussen de meeuw en de psychiater

Portret_aapnootdoor Aapnoot.

 

In het muzikaal luisterboek Gesprek tussen de meeuw en de psychiater wordt elk gedicht doorgecomponeerd vanuit improvisatie, in samenspel met muziek.

Jannah Loontjens ontvouwt in haar gedichten een eigenzinnige wijze van naar de wereld kijken. Soms licht vervreemdend, maar altijd herkenbaar. Zo ook de muziek van Sven Weyens, die het karakter van de gedichten versterkt.

De luistergedichten zijn contrasterend en gevarieerd. Er zijn gedichten die meer een filmisch karakter hebben, andere neigen naar dance, weer andere zijn een melancholische dialoog tussen stem en cello, gitaar, blokfluit, darboeka en tal van andere instrumenten.

Poëzie bereikt vaak slechts een klein publiek, maar met dit luisterboek kan daar verandering in komen. De luistergedichten zijn op elk gewenst moment te beluisteren, geven de poëzie een filmische sfeer, swingend en soms ludiek.

 

Sven en Jannah noemen zich samen Aapnoot.

Voor een voorproefje van enkele luistergedichten klik hier.

Leave a Reply